Guacamole

Guacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • Halve teen knoflook
  • 1 theelepel grof zeezout
  • Halve theelepel komijnzaad
  • Halve theelepel korianderzaad
  • 1 limoen
  • Halve rode peper
  • Evt verse koriander

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in de vijzel.

Voeg de  knoflook samen met het korianderzaad, komijnzaad, rode peper  en zeezout toe.

Verwerk het tot een mooie gladde pasta

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in stukjes en doe in de vijzel. Vijzel het vruchtvlees grof en meng met de peperpasta.

Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Voeg 3 el sap toe en meng door de guacamole. Voeg eventueel meer limoensap toe.