Nasi Goreng

Nasi Goreng

Ingrediënten 4 personen:

– Voor de Boemboe

– 2 teentjes knoflook

– 1/3 theelepel chilipoeder

– 2/3 theelepel laos

– 1/3 theelepel korianderzaad

– 1/3 theelepel kurkuma

– 1/3 theelepel komijnzaad

– 1/3 theelepel kaneel

– 1 theelepel grof zeezout

Voor de Nasi

– 2 kopjes zilvervliesrijst

– 2 kipfilets of 300 gr varkensfilet

– 3 eetlepels ketjap marinade

– 450 gram nasigroenten (rode peper, spitskool, tauge en prei)

– 1 winter wortel

– 1 prei

– 150 gram tauge

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.

Kook de rijst gaar zoals op[ de verpakking aangegeven staat en giet het af.

Snijd de knoflook grof en voeg met alle Boemboe ingredienten toe aan de vijzel.

Maak een draaiende/malende beweging met vijzel stamper tot alle ingredienten mooi vermalen en gemengd zijn.

Snijd de winterwortel en prei en rode peper fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet rondom aan. Voeg hier de Boemboe aan toe en bak even mee zodat de smaken goed loskomen. Voeg de groentes toe en bak een paar minuten tot de groentes beginnen te garen.

Als laatst de rijst toevoegen en nog even mee bakken zodat de de smaken mooi mengen.